söndag 16 augusti 2009

Tjörn Runt - I think we made the evening news...

Vi kommer för ovanlighetens skull iväg kanon på skottet, precis vid lovartsmärket för Styrbord. Sedan kryssar vi förhållandevis bra första biten. Vi har ju aldrig riktigt fått till det på kryssen med denna båten tidigare, så även om vi inte är 100% nöjda så tycker vi ändå att det är OK.

Vi inser väl ganska snart att vi tappar mot dem som går bäst, men vår målsättning för dagen är mest att knipa den andra Dehler 29:an (som förnedrade oss på Pater Noster Race tidigare i år) och åt minstonne segla in bland top 100 på totalen. Nåja, det går ju inte alltid som man tänkt sig. Men först lite bilder på hur der såg ut innan vår egen lilla incident vid Klädesholmen.



Lite små problem förekom utanför Tjörn, på väg upp i gruset...








Ja, sedan händer det... Med publik. Vid klädesholmen står vi inför valet att sätta spinnaker eller inte. Vi väljer med liten besättning att köra safe och låter bli. Trots det har vi grova problem att hålla tassarna borta från våra konkurrenter och vi är definitivt inte helt skuldfria i några situationer med andra båtar. Men i den sekvens som finns cirka 3 minuter in i nästa klipp och som får lite mer drastiska konsekvenser ser jag inte hur vi skulle kunnat komma undan Expressen som dundrar in i våran sida och får oss att helt tappa manöverförmågan. Upplösningen är väl ganska solklar i filmen. Själv agerar jag "fender" och försöker hålla båten från land allt jag kan. Följden blir att jag blir kvar på skäret när båtarna driver iväg. Tackar RegattaTv för att jag fick komma därifrån.




Tyvärr lyckas vi inte fullt ut med vår mission för dagen, och vi känner oss lika slokörade som en sydväst när vi tuggar in mot hamnen. Claes och grabbarna har ju en pinne lägre LYS pga kölen, så även om vi är före i mål så hamnar vi efter på resultatlistan. Tydligen var det inte något Dehler 29-väder???

4 kommentarer:

  1. Såg den omtalade incidenten har den fotograferad från "tuppen" någonstans bland ca 600 andra bilder. Hoppas att allt gick bra med båt etc!

    SvaraRadera
  2. Gjorde en egen film om er. Går inte att klistra in länken men du hittar den på regattatv.se sidan.

    // STefan

    SvaraRadera
  3. Hoppas allt gick bra, vi på J/80 329 låg 2m bakom er när ni krokade i varandra och klarade oss precis ifrån situationen.

    Vi hade ju iof våran egen incident som man kan se på bilderna längst upp, så här i efterhand så var väl kanske inte 65kvm gennaker den bästa ideén ....

    //Patrik

    SvaraRadera
  4. Det såg lite lurigt ut ett tag för er med gennakern, men det löste sig va?

    Go' segling fick vi ju i alla fall!

    SvaraRadera